lessphp fatal error: parse error: failed at `@gridRowWidth: (@gridColum` /var/www/vhosts/qualitycleaningservices.nl/qualitycleaningservices/wp-content/themes/theme53484/bootstrap/less/variables.less on line 278lessphp fatal error: parse error: failed at `@gridRowWidth: (@gridColum` /var/www/vhosts/qualitycleaningservices.nl/qualitycleaningservices/wp-content/themes/theme53484/bootstrap/less/variables.less on line 278 zonnepanelen reinigen? wij brengen ze weer in topconditie!

ZONNEPANELEN REINIGEN

zonnepanelen-reinigen

De zomer is de ideale periode om Uw zonnepanelen te laten reinigen, hiermee verhoogt U het rendement van Uw zonnepanelen !!


Vaak wordt beweerd dat zonnepanelen volledig zelf-reinigend zijn door de regen niets is echter minder waar, de meeste daken en installaties op agrarische gebouwen worden vaak zo vuil dat een opbrengst verlies van meer dan 10% geen uitzondering meer is. (1% vervuiling is 10% minder opbrengst)
Verontreinigde zonnepanelen leiden niet alleen tot opbrengst verlies, maar kunnen ook storingen in het systeem veroorzaken.

Het is van belang dat de fotovoltaïsche panelen regelmatig worden gereinigd en visueel worden gecontroleerd. er kan daar namelijk veel stof en mos en andere vuiligheid op terechtkomen, wat de goede werking van de panelen beïnvloedt.

zonnepanelen
schoonmaken

 • zonnepanelen reinigen wat houdt dit in?
  Schoonmaken van de foto-voltaïsche oppervlakten met osmosewater.
  Verwijderen van organisch materiaal (bladeren, mos, vogel-uitwerpselen.)
  Klein technisch nazicht van de installatie (loszittende panelen of klemmen, corrosie, schade)

 • Wat is omgekeerde osmosewater?
  Het omgekeerde osmose proces gebruikt een semi-permeabel membraan om opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, Pyrogenen, Submicron Colloidale materie, virussen en bacteriën van water te scheiden.
  Het proces wordt “omgekeerd” genoemd, omdat er druk nodig is om het water geforceerd door het membraan te laten gaan, de onzuiverheden achterlatend.

Solar
reiniging

werkschema en tijdsplanning

Bij elk project wordt volgens een vooraf afgesproken werkschema en tijdsplanning gewerkt. Duidelijke afspraken met de opdrachtgever zorgen voor een plezierige samenwerking, waarbij onze glazenwassers de kwaliteit en continuïteit van de zonnepaneel-reiniging waarborgt.

hotspots

Een mogelijk probleem door vervuiling zijn zogenaamde “ hotspots”! deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. als de siliciumschijven (plaatjes)geen stroom meer op wekken door (bladeren, mos, vogel-uitwerpselen) gaan deze zich gedragen als weerstand en door stroom die erdoor wordt gestuurd ( afkomstig van plaatjes die wel werken ) gaan deze oververhitten. dit kan blijvende schade veroorzaken aan de panelen.

Tip!

Jaarlijks verliezen zonnepanelen gemiddeld 5 tot 8% van hun rendement als gevolg van vervuiling: stof, vogel-uitwerpselen, zure regen, industriële verontreiniging, bladeren & mossen, insecten, … verminderen de nuttige oppervlakte. de kostprijs van een half of jaarlijkse reiniging verdient zichzelf meteen terug!

zonnepanelen-reinigen

zonnepanelen schoonmaken

Sommige zonnepanelen zijn zo hoog, zo moeilijk bereikbaar, zo smerig die krijgt niemand schoon, nou ja bijna niemand .... Onze glazenwassers zijn ook gespecialiseerd in telescoop-glasbewassing tot 20 meter zonder hoogwerker!

vrijblijvend offerte aanvragen

 • Bezoekadres
  Haagse Hof Parkstraat 83
  2514 JG Den Haag
 • Openingstijden
  maandag t/m zaterdag: 07:00 - 18:00
  Buiten deze tijden op afspraak

 • Contactgegevens
  + 31 (0) 70-2192821
  info@qualitycleaningservices.nl
 • Snel een vraag?
  Naast bellen en mailen kunt u ons ook bereiken via WhatsApp: 06-24834480
onze werkwijze

vrijblijvend offerte aanvragen